ua en ru

Ракета Vega з українським двигуном вивела на орбіту 3 супутника

Ракета Vega з українським двигуном вивела на орбіту 3 супутника Фото: ракета з українським двигуном (arianespace.com)

У Французькій Гвіані успішно запустили ракету-носія легкого класу Vega

Ракета-носій легкого класу Vega з українським двигуном вивела на орбіту 3 супутника для Ізраїлю, Італії і Франції. Про це повідомляє прес-служба французької компанії Arianespace.

"Arianespace успішно запустила два супутники спостереження Землі для цивільного і військового застосування: OPTSAT-3000 ізраїльського оборонного концерну Israel Aerospace Industries вагою 368 кілограм для Міністерства оборони Італії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, крім того на орбіту було відправлено 264-кілограмовий пристрій Venμs для проекту ізраїльського космічного агентства і Національного космічного дослідження Франції.

Ракета Vega з українським двигуном вивела на орбіту 3 супутника

Фото: ракета вивела на орбіту 3 супутника (twitter.comAvio_Group 2)

Так, запуск відбувся у вівторок, 1 серпня 2017 року, у 10:58:33 (місцевий час в Куру) з Космічного центру Гвіани, космопорту Європи у Французькій Гвіані.

Зазначається, що це була восьма місія Arianespace в цьому році, і друга - Vega в 2017 році. У прес-службі підкреслюють, що місія підтвердила чудові характеристики і універсальність Vega.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента України Петра Порошенка, що Україна готова до виробництва нових вітчизняних ракет.