ua en ru

Під Радою активісти вимагають від ГПУ не "зливати" розслідування

Під Радою активісти вимагають від ГПУ не "зливати" розслідування Фото РБК-Україна: активісти встановили під Радою величезний унітаз

Активісти встановили під будівлею парламенту величезний унітаз

Під будівлею Верховної Ради зібралися активісти, які вимагають припинити "зливати" розслідування топ-справ, зокрема справи нардепа Сергія Клюєва та інших, передає кореспондент РБК-Україна.

Активісти встановили величезний унітаз і символічно продемонстрували, як Президент і Генеральний прокурор зливають ці справи в унітаз.

"По суті вже більше року зливаються розслідування топ-справ, причому не стосовно нової влади, а відносно старої влади. Злив цих розслідувань відбувається в Генеральній прокуратурі в першу чергу. Для того щоб змінити цю ситуацію і мати можливість розслідувати чиновників уже нової влади, нам потрібна нова правоохоронна система. Вона складається з Антикорупційного бюро та Антикорупційної прокуратури",- розповіла представник Центру протидії корупції Дар'я Калинюк.

Під Радою активісти вимагають від ГПУ не "зливати" розслідування

Фото РБК-Україна - мітинг під будівлею Ради проти "зливу" справ

За словами активістів, ці органи не повинні бути підконтрольні Президенту, уряду чи парламенту. Тому сьогодні активісти будуть вимагати внесення відповідних правок до проекту закону №2667 про внесення змін до Закону України "Про прокуратуру" (щодо удосконалення та особливостей застосування окремих положень), який пропонує посилити контроль за Антикорупційної прокуратурою з боку Президента. Відповідний законопроект буде розглядатися в Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Разом з тим, під стінами Верховної Ради триває акція протесту вкладників і кредитних позичальників. Близько 200 осіб вимагають прийняття законопроекту №1558-1.

Під Радою активісти вимагають від ГПУ не "зливати" розслідування

Фото РБК-Україна - митинг кладчиков под Радой

Зазначимо, акція вкладників банків під будівлею Ради почалася ще вчора.