ua en ru

Радикальна партія погрожує виходом з коаліції через Гонтарєву

Парламентська коаліція фракцій "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальної партії і "Батьківщини" може розпастися, якщо не буде прославлене на голосування питання про відставку голови Національного банку Валерії Гонтарєвої. Про це заявило РБК-Україна джерело в керівництві фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

"Сьогодні розпадається коаліція. Ляшко готовий заявити про це з трибуни. Фракція БПП виступає проти відставки Гонтарєвої, як і Кабінет міністр, мотивуючи це тим, що в рамках домовленостей з МВФ це не сприятиме стабілізації валютного ринку та курсу гривні. На засіданні ради коаліції БПП і уряд відкрито погрожували нашій фракції, звинувачуючи в деструктивній позиції і шантажі. Але це не шантаж, в нинішній ситуації не залишається виходу, як вийти з коаліції, якщо влада не забезпечує стабілізацію, відпускає гривню на більш глибоке дно. Зміни до бюджету і основні кодекси ще більше знизять рівень життя громадян", - заявило джерело.

Нардеп також додав, що фракція "Батьківщина", а також більша частина "Самопомічі" та частина нардепів з "Народного фронту" також готові вийти з коаліції.

В такому випадку, діючий Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком автоматично стає в. о.: "Тоді починається відлік для створення нової більшості або ж дострокових виборів, якщо Президент прийме таке рішення", - зазначило джерело.

Нагадаємо, Радикальна партія блокує трибуну Ради з вимогою відставки Гонтарєвої.

Як раніше повідомив у своєму Facebook повідомив журналіст Денис Казанський, Гонтарєва написала заяву про звільнення.

Напередодні лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що відставка Гонтарєвої можлива лише у разі її заяви про звільнення.