ua en ru

У Раді зареєстровано законопроект про реінтеграції Донбасу

У Раді зареєстровано законопроект про реінтеграції Донбасу Фото: засідання Верховної Ради України (twitter.com/TheBankova)

Закон зареєстрований на 7 сесії VIII скликання

У Верховній Раді України на 7 сесії VIII скликання зареєстровано проект закону №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях". Відповідна інформація опублікована на сайті парламенту.

Зазначимо, що ініціатором законопроекту виступив президент України Петро Порошенко. Законопроект визначений президентом як "невідкладний".

"Проект закону... повинен створити нову правову основу для вирішення завдання відсічі ворожій агресії на Донбасі, а в перспективі - для відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаною кордону. Законопроектом визначається правовий режим окремих районів Донецької та Луганської областей як тимчасово окупованої території України", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Також наголошується, що реалізація запропонованого законопроекту не потребує додаткових витрат з державного бюджету України та місцевих бюджетів.

Крім того, в парламенті зареєстрований альтернативний проект закону №7163-1 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями". Його ініціаторами виступили, зокрема, Оксана Сироїд, Олег Березюк та Єгор Соболєв.

Нагадаємо, раніше глава комітету Ради з закордонних справ, нардеп від "Самопомочи" Ганна Гопко заявила, що законопроект про реінтеграції Донбасу можуть винести на голосування у Верховній Раді України в четвер, 5 жовтня.

"Я думаю, що голосування в четвер може бути. І це один з варіантів", - повідомила Гопко.