ua en ru

У Раді зареєстровано законопроект про місцеві вибори

У Раді зареєстровано законопроект про місцеві вибори Фото: будівля Верховної Ради

Пропонується проводити вибори з відкритими партійними списками

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону № 2831-2 "Про місцеві вибори". Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Олександр Черненко.

"Сьогодні зареєстрували новий законопроект про місцеві вибори. Над ним працювали кращі уми Інституту виборчого права, Міжнародної фундації виборчих систем, "Інтерньюз-Україна", КВУ, ОПОРИ. Внесли 18 депутатів з 3 фракцій (Блок Петра Порошенко, Народний Фронт, Самодопомога). Перший підпис - першого віце-спікера Андрія Парубія", - написав Черненко.

За його словами, проектом передбачається скорочення кількості депутатів місцевих рад; відкриті списки на виборах до обласних та міських (у великих містах) рад; багатомандатна мажоритарна система на виборах до районних, міських (малих міст) рад.

Крім того, пропонується проводити вибори мерів великих міст у два тури; гендерні квоти; прозоре та підзвітне фінансування кампаній та істотне обмеження теле- та радіореклами.

Сьогодні зареєстрували новий законопроект про місцеві вибори. Над ним працювали кращі голови Інституту виборчого права, ...

Posted by Олександр Черненко on 28 Май 2015 г.

Нагадаємо, раніше спікер Ради Володимир Гройсман заявив, що парламент розгляне законопроект про місцеві вибори на наступному пленарному тижні.