ua en ru

В Раді зареєстрували постанову щодо складення повноважень нардепа Тетерука

В Раді зареєстрували постанову щодо складення повноважень нардепа Тетерука Фото: Андрій Тетерук

Тетеруку хочуть запропонувати скласти мандат добровільно

В Верховній Раді України (ВРУ) зареєстрували проект постанови "Про Звернення Верховної Ради України до народного депутата України Тетерука Андрія Анатолійовича про добровільне складення депутатських повноважень".

Відповідний проект №3417 внесли в парламент сьогодні, 6 листопада.

Автори ініціативи - парламентарі Олена Кондратюк, Олена Шкрум та Ольга Червакова.

Відповідно до пояснювальної записки, до того, як Тетерук вдарив Кужель, він "дозволив собі образливі висловлювання на адресу фракції "Батьківщина" та грубо образив особисто Олександру Володимирівну Кужель".

"Варто зазначити, що уперше за 24 роки в стінах українського парламенту чоловік підняв руку на жінку. Особливої ганьби інциденту додає те, що «чоловік» Андрій Тетерук називає себе офіцером", - впевнені ініціатори постанови.

Так, парламентарі пропонують ВР звернутися до Тетерука щодо добровільного складення мандату. "Враховуючи вищезазначене, беручи до уваги, той факт, що застосування сили, а надто до жінки, не може бути виправданим в жодному випадку, а в даній ситуації ще й застосування сили офіцером зі статусом народного депутата України, пропонується схвалити Звернення парламенту до народного депутата України Тетерука А.А. про добровільне складення ним депутатських повноважень", - сказано в записці.

Раніше Червакова повідомила, що в ВР також внесли постанову щодо зняття з Тетерука депутатської недоторканності, однак на данний момент вона відсутня на сайті парламенту.

Нагадаємо, учора ввечері, 5 листопада, у Верховній Раді України сталася бійка між народними депутатами. Як повідомляють у прес-службі "Батьківщини", Тетерук вдарив Кужель скляною пляшкою по голові, в результаті чого у неї діагностували струс мозку. У свою чергу Тетерук заявляє, що його спровокували. Подія викликала бурхливу реакцію серед колег.

Тетерук заявив про те, що не збирається здавати свій депутатський мандат. За його словами, він не вважає свої дії умисними, а стверджує, що його спровокували.

"Для того, щоб скласти мандат самостійно, я повинен відчувати, що здійснив подію якусь умисне. Мене спровокували, спровокували неодноразово і я абсолютно не вів себе агресивно і не вважаю, що мої дії є такими, які не дозволяють народному депутату продовжити свої повноваження", - заявив Тетерук. При цьому він додав, що готовий до голосування за зняття з нього недоторканності.