ua en ru

У Раді виступили за скасування надзвичайних заходів в енергетиці

У Раді виступили за скасування надзвичайних заходів в енергетиці Фото: Вікторія Войціцька

На думку нардепа Войціцької, скасування надзвичайних заходів - це закономірний крок

Народний депутат України, секретар парламентського комітету паливно-енергетичного комплексу Вікторія Войціцка ("Самопоміч") виступає за скасування надзвичайних заходів в енергетиці України, передає "Уніан".

"Відміна надзвичайних заходів - це закономірний крок, і потреби продовжувати дію заходів я не бачу. Це позитивний крок", - підкреслила Войціцька.

Вона додала, що енергокомпанії повинні мати контракти на постачання вугілля, щоб мати необхідні обсяги запасів до початку опалювального сезону. При цьому вона нагадала, що Україна має намір співпрацювати з США в питанні закупівлі вугілля.

У той же час вона зазначила, що з точки зору стратегічних наслідків скасування надзвичайних заходів, потрібно розуміти, що буде відбуватися восени, з початком опалювального сезону.

"Потрібно забезпечити потрібний законтрактований обсяг, щоб склади були наповнені хоча б на 2-3 місяці. Якщо цей запас буде, то ми зможемо сказати, що у нас все чудово. Зараз же це "ні про що", - підсумувала депутат.

Як відомо, в черговий раз продовжений надзвичайний стан в енергетиці діє до 17 липня. Міністерство енергетики вже заявило, що Кабмін не буде продовжувати його дію ще на один місяць.

Раніше народний депутат Борислав Береза опублікував інформацію, в якій йдеться, що через НС в енергетиці енергокомпанії з зупиненими ТЕС отримують надприбуток.