ua en ru

У Раді розповіли, коли в Україні почнеться повноцінне розгортання цифрової економіки

У Раді розповіли, коли в Україні почнеться повноцінне розгортання цифрової економіки Фото: Олександр Данченко (samopomich.ua)

У комітеті назвали побудову цифрової інфраструктури завданням номер один для України

У комітеті Верховної ради з питань інформатизації та зв'язку розповіли, коли в Україні почнеться повноцінне розгортання цифрової економіки. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформаційне управління Апарату Ради.

Вказано, що голова комітету Олександр Данченко 11 жовтня відкрив IT-день у рамках Тижня України в Лондоні, що має на меті ознайомити британських партнерів з можливостями українського телекому, ІТ та аутсорсингу щодо створення програмного забезпечення та нових послуг.

Він розповів про реформи, які відбуваються в Україні. Зокрема, за словами Данченка, "цифровізація вбиває корупцію, тому так важко рухаються цифрові реформи в Україні, оскільки кожен новий електронний сервіс забирає у конкретного чиновника його тіньові доходи".

Голова комітету також назвав побудову цифрової інфраструктури завданням номер один для України.

"Тільки після того, як не менше 95 % відсотків території країни та не менш як 95% відсотків громадян матимуть доступ до високошвидкісного інтернету, можна буде говорити про повноцінне розгортання цифрової економіки", - підкреслив парламентар.

Він також додав, що на розгляді у парламенті знаходиться ІТ-пакет із 7 законопроектів, який потребує нагального розгляду.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 17 січня схвалив розпорядження "пpo схвалення концепції розвитку цифрової економіки і суспільства України на 2018-2020 роки та затвердження плану заходів щодо її реалізації".

Як писало РБК-Україна, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що розвиток цифрової економіки дозволить забезпечити збільшення темпів зростання ВВП України до більш 5% у рік.