ua en ru

У Раді розповіли про пропоновані зміни до нового Трудового кодексу

У Раді розповіли про пропоновані зміни до нового Трудового кодексу Фото: комітет ВР  з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

Неодноразово змінювалася позиція нардепів щодо заборони дискримінації у сфері праці

Комітет парламенту з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення проінформував про розгляд положень проекту нового Трудового кодексу стосовно заборони дискримінації у сфері праці. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України .

Так, 15 березня 2017 року члени комітету розглянули порівняльну таблицю до проекту Трудового кодексу України №1658.

Наголошується, що неодноразово змінювалася і позиція щодо положень статті 3 стосовно заборони дискримінації у сфері праці.

Так, до цієї статті було внесено пропозиції, які доповнюють перелік ознак, за якими забороняється дискримінація у сфері праці. Відтак, цей перелік пропонується доповнити ознаками: сексуальна орієнтація; ставлення до статевості чи статевих відносин; гендерна ідентичність; вагітність; звернення чи ймовірне звернення про соціальну відпустку або відпустку для догляду за дитиною чи у зв’язку з усиновленням дитини; належність до категорії внутрішньо переміщених осіб; призов чи можливість призову на мобілізаційні навчання або військову службу під час мобілізації; участь в антитерористичній операції; шлюбний стан; належність до філософських або інших світоглядних переконань.

При цьому зазначається, що комітет не вилучав з тексту проекту Трудового кодексу норми, що містять заборону дискримінації у сфері праці.

"З метою врегулювання окремих положень проекту Трудового кодексу №1658, який готується до другого читання, 11 квітня 2017 року відбудеться засідання Комітету, про час та місце проведення якого буде повідомлено додатково", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики в квітні розгляне антидискримінаційні поправки в Трудовий кодекс.