ua en ru

У Раді просять НАБУ розслідувати "фальсифікацію справ" проти Рибалки і Гречківського

У Раді просять НАБУ розслідувати "фальсифікацію справ" проти Рибалки і Гречківського Фото: Віталій Купрій (з відкритих джерел)

За даними нардепа Купрія, "замовником" фальсифікації справ може бути Геннадій Буткевич

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує справу про можливу "фальсифікацію кримінальних справ" проти народного депутата України Сергія Рибалки і члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського з боку Служби безпеки і Генеральної прокуратури нібито на "замовлення" співвласника АТБ Геннадія Буткевича. Про це йдеться у відповіді першого заступника директора НАБУ Гізо Углави на депутатське звернення Віталія Купрія, яке є в розпорядженні "Українських новин".

"Повідомляємо, що доводи, викладені у зверненні, будуть перевірені під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні №52017000000000838", - сказано в листі.

Фото: ukranews.com

У Раді просять НАБУ розслідувати "фальсифікацію справ" проти Рибалки і Гречківського

За даними ЗМІ, дане провадження відкрито НАБУ після внесення до Єдиного реєстру відомостей про скоєння кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу за заявою нардепа Рибалки. Депутат звернувся до НАБУ з вимогою розслідувати озвучені екс-співробітником ГПУ Дмитром Сусом факти про нібито фальсифікації кримінальних справ проти самого Рибалки в ГПУ.

Також у розпорядженні "Українських новин" є копія звернення Купрія в НАБУ. Згідно зі зверненням, Купрію стало відомо про нібито причетність Геннадія Буткевича до вчинення діянь, які, на його думку, суперечать законодавству і несуть загрозу національній безпеці.

"Серед них: організація трьох замахів на вбивство, встановлення контролю над правоохоронними органами шляхом підкупу, співпраця з країною-агресором Росією, сплата податків у бюджет Росії на суму 10 млн доларів", - сказано у зверненні.

"Крім того, повідомляється про співпрацю Буткевича з колишнім заступником міністра внутрішніх справ Володимиром Євдокимовим. Так, Євдокимов керує фабрикуванням кримінальних справ проти опонентів Буткевича: народного депутата Рибалки і члена ВСП Гречківського. За ними здійснювалося незаконне спостереження, проникнення в житло, втручання в особисте життя за вказівкою Буткевича та Євдокимова", - наголошується в документі.

Купрій просить перевірити ці факти "фабрикування справ" за "замовленням" Буткевича "за участю полковника СБУ, голови СБУ в Сумській області Владислава Косинського, а також Євдокимова, посадових осіб Нацполіції, СБУ, ГПУ, і повідомити про результати перевірки".

Фото: ukranews.com

У Раді просять НАБУ розслідувати "фальсифікацію справ" проти Рибалки і Гречківського

Раніше нардепи вже зверталися в НАБУ, щоб бюро розглянуло і перевірило факти можливої "фальсифікацій кримінальних справ" за участю Буткевича.