ua en ru

У Раді сталася сутичка між Ляшком і нардепами від "Опозиційного блоку"

У Раді сталася сутичка між Ляшком і нардепами від "Опозиційного блоку" Фото: Олег Ляшко

Ляшко поштовхався з Вадимами Новинський і Рабиновичем

У сесійній залі Верховної Ради сталася штовханина між лідером фракції "Радикальної партії" Олегом Ляшком і нардепами від "Опозиційного блоку" через депутата Сергія Дунаєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Серед нас знаходиться людина, яка носить звання народного депутата України, при цьому своїми діями дискредитує це високе звання, зраджує Україну і виправдовує терористів. Я веду мову про нардепа Сергія Дунаєва, який на мітингу 9 травня в Сєвєродонецьку виправдовував терористів з ДНР і ЛНР, назвав цих терористів і зрадників героями, які зі зброєю в руках захищають своє право на життя і роботу. У мене є прохання до Дунаєва: вийти на цю трибуну і ще раз сказати, що він сказав, і в мене є вимога до ГПУ негайно внести подання до ВР про зняття депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності депутата, який терористів називає героями. Саме через таких людей у ​​нас ллється кров", - заявив Ляшко.

Після цього в залі сталася сутичка між Ляшком і Андрієм Лозовим з одного боку, та нардепами з "Опозиційного блоку" Вадимом Новинським, Вадимом Рабиновичем, Сергієм Дунаєвим та іншими - з іншого.

Сам Дунаєв пізніше заявив з місця: "Я б хотів сказати, що мітинг проходив не в місті Сєверодонецьку, пане Ляшко, а в Лисичанську. Ви б хоча б раз виїхали на бойову точку, де дійсно є герої: шахтарі, металурги, нафтохіміки, які сьогодні, втративши робочі місця, служать у Збройних силах України. Тому якщо вам хочеться виступити з активною позицією, висловлюйте свою точку зору на лінії вогню".

Вже у кулуарах Верховної Ради Ляшко пояснив бійку спробою деяких депутатів вивести Дунаєва із сесійної зали, чому він як лідер Радикальної партії перешкодив.

"Частина народних депутатів намагалися винести Дунаєва із залу. Методи непарламентської боротьби Радикальна партія ніколи не підтримувала. Ми вважаємо, що народні депутати повинні працювати головою, а не кулаками. Тому деякі гарячі голови я зупинив",- заявив Ляшко.


Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що питання про відставку Авакова не обговорювалося на рівні коаліції.