ua en ru

Раді пропонують удосконалити повноваження об’єднаних тергромад щодо цивільного захисту

Раді пропонують удосконалити повноваження об’єднаних тергромад щодо цивільного захисту Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

Відповідний законопроект зареєстровано в Раді

У Верховній Раді зареєстрований законопроект №7224 "Про внесення змін до Кодексу цивільного захисту України (щодо удосконалення повноважень об’єднаних територіальних громад у сфері цивільного захисту)". Про це повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

Зазначається, що даний законопроект розроблено відповідно із змінами, що відбуваються в державі у зв’язку із децентралізацією влади, реформуванням системи безпеки і оборони держави, а також передачею окремих повноважень у сфері гасіння пожеж та реагування на надзвичайні ситуації від державних органів до органів місцевого самоврядування.

"Законопроект розроблено з метою визначення повноважень у сфері цивільного захисту для органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад та покладення на них виконання завдань у зазначеній сфері. Передбачає створення ланок територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах, а також координацію діяльності органів виконавчої влади у сфері цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки та створення сил цивільного захисту на рівні об’єднаних територіальних громад", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у кінці вересня Кабінет міністрів України затвердив постанову "Про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв'язку в сфері цивільного захисту".