ua en ru

Раді пропонують дозволити будівництво прикордонних об'єктів у прибережних захисних смугах

Раді пропонують дозволити будівництво прикордонних об'єктів у прибережних захисних смугах Фото: Верховна Рада України (twitter.com/verkhovna_rada)

Кабмін вніс у Раду відповідний законопроект

Уряд пропонує Верховній Раді України дозволити будівництво об'єктів прикордонної інфраструктури в прибережних захисних смугах, навколо водойм, на островах, а також в межах пляжної зони. Відповідний законопроект №6777 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону" був внесений до Ради 21 липня 2017 року.

Зокрема, документом планується передбачити, що в межах прикордонної смуги для забезпечення дотримання режиму держкордону військовим частинам Державної прикордонної служби для інженерно-технічного облаштування та належного утримання кордону надаються в постійне користування земельні ділянки шириною не менше 50 м уздовж лінії держкордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми.

При цьому землі водного фонду передаються органам ДПСУ в постійне користування для будівництва об'єктів прикордонної інфраструктури.

Документом також передбачається звільнити від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва громадян та юридичних осіб, які використовують земельні ділянки для будівництва об'єктів прикордонної інфраструктури.

Нагадаємо, в січні президент України Петро Порошенко вніс зміни до свого указу №12, створивши ще одну спеціальну військово-повітряну зону "Схід", яка поширюється на непідконтрольні території Донецької та Луганської областей.