ua en ru

У Раді пропонують підвищити зарплати народним депутатам

У Раді пропонують підвищити зарплати народним депутатам Фото: ВРУ (УНІАН)

У Раді зареєстрували проект постанови про підвищення зарплат депутатам та їхнім помічникам

У Верховній Раді України зареєстрували проект постанови про підвищення зарплат депутатам та їхнім помічникам. Відповідний документ опублікований на сайті парламенту.

Так, мова йде про проект №7172 від 5 жовтня 2017 року про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України.

Повідомляється, що ініціаторами проекту стали 10 народних депутатів на чолі з нардепом від "Народного фронту", Павлом Пинзеником. Всі нардепи - представники регламентного комітету.

"Встановити розмір посадових окладів народних депутатів України на рівні посадових окладів членів Кабінету міністрів України, виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року (1 тис. 600 гривень, - ред.)", - йдеться в проекті постанови.

Крім того, місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів нардепа пропонують встановити на рівні 25 таких же прожиткових мінімумів (40 тис. гривень).

Постанова передбачає, що голові ВРУ пропонують призначити оклад у розмірі 19 тис. 200 гривень, першому заступнику - 18 тис. 400 гривень, заступнику - 17 тис. 600 гривень, члену комітету - 16 тис. гривень.

Відзначимо, що мова йде безпосередньо про окладах, без урахування надбавок та премій.

Нагадаємо, раніше резидент України Петро Порошенко повідомив, що в Україні збільшать зарплати співробітникам Державної служби з надзвичайних ситуацій.