ua en ru

Раді пропонують надавати іноземцям посвідку на проживання в Україні на весь час дії трудового договору

Народний депутат України Віктор Пинзеник (фракція "Удар"), Ігор Гринів (фракція "Батьківщина") та Марія Іонова (фракція "Удар") пропонують Верховній Раді України надати іноземцям посвідку на проживання в Україні на весь строк дії трудового договору незалежно від строку дії дозволу на використання праці іноземців, за умови якщо їх зарплата перевищує 60 тис. євро на рік.

Народний депутат України Віктор Пинзеник (фракція "Удар"), Ігор Гринів (фракція "Батьківщина") та Марія Іонова (фракція "Удар") пропонують Верховній Раді України надати іноземцям посвідку на проживання в Україні на весь строк дії трудового договору незалежно від строку дії дозволу на використання праці іноземців, за умови якщо їх зарплата перевищує 60 тис. євро на рік. Про це йдеться в законопроекті № 4202а "Про внесення змін до закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" (щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні)", текст якого оприлюднений на сайті парламенту.

Зокрема законопроект пропонує доповнити статтю 5 закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" положенням, згідно з яким іноземці та особи без громадянства, зазначені у частинах четвертій, восьмій та дев'ятій статті 4 цього закону (працівники представництв іноземних суб'єктів господарювання в Україні та філій/представництв іноземних банків), та чия заробітна плата за виконання ними трудових обов'язків в Україні становить не менш, ніж еквівалент 60 тич. євро до вирахування податків на рік, отримують посвідку на тимчасове проживання на весь строк дії укладеного з ними трудового договору для роботи в Україні (незалежно від строку дії дозволу на використання праці іноземців та осіб без громадянства або іншого документу, що має подібну функцію).

"Прийняття законопроекту сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату, стимулюванню інвестиційної діяльності іноземців в Україні", - зазначають автори законопроекту у пояснювальній записці до документу.