ua en ru

У Раді порадили НАБУ зосередитись на розслідуванні злочинів

У Раді порадили НАБУ зосередитись на розслідуванні злочинів Андрій Помазанов (фото - nfront.org.ua)

Нардеп Помазанов закликав НАБУ "менше займатись піаром"

Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) варто зосередитись на розслідуванні злочинів, а "не займатись піаром". Таку думку висловив член фракції "Народний фронт" Андрій Помазанов на засіданні антикорупційного комітету Ради за участі директора НАБУ Артема Ситника, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"Якщо ми розкриваємо ті чи інші процесуальні методи до того, як набули доказів, до того, як ми хочемо мати той чи інший результат для корупціонера, можливо, не варто розкривати, що ми затримали, що ми проводимо обшуки і розкривати ці карти заздалегідь?", - заявив нардеп, звертаючись до керівника НАБУ.

Він також заявив, що НАБУ необхідно зменшити штат людей, які працюють у піар-службі, і "зосередитись на розслідуваннях".

Нардеп запитав, чи відповідає дійсності нещодавня заява Генерального прокурора Юрія Луценка про незаконне прослуховування детективами НАБУ 140 державних службовців.

"Якщо це правда, то які були підстави для цього, і що наразі відбувається з тими, хто це прослуховування здійснював, і чи не збирається директор НАБУ Артем Ситник прикривати тих, хто це здійснював?", - сказав він.

Ситник у свою чергу зазначив: "Прослуховування, про яке ви згадали, воно, звичайно, не втратило актуальності. Але, чесно кажучи, у мене немає розуміння, що це реально провести через парламентську залу".

Помазанов також поцікавився, "чи допоможе детективам НАБУ створення антикорупційного суду, якщо ті будуть дещо непрофесійно готуватися до провадження на різних стадіях суду?".

Директор НАБУ погодився з народним депутатом, що справи до суду мають передаватися з якісною доказовою базою.