ua en ru

У Раді пообіцяли обговорити з Гончаруком фінансування реконструкції аеропорту Дніпра

У Раді пообіцяли обговорити з Гончаруком фінансування реконструкції аеропорту Дніпра Фото: аеропорт Дніпра (wikipedia.org)

У бюджеті-2019 на реконструкцію аеропорту в Дніпрі було передбачено 200 млн грн

Народний депутат В'ячеслав Медяник, обраний у Верховну раду від партії "Слуга народу" від Дніпра, пообіцяв обговорити питання про бюджетне фінансування реконструкції міського аеропорту з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком і домогтися, щоб відповідний рядок з'явився у державному бюджеті на 2020 рік. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Я особисто буду робити все можливе, щоб в ухваленому бюджеті України на 2020 рік були передбачені кошти на проектування модернізації аеропорту Дніпра. Я особисто збираюся подати відповідну поправку. Думаю, у бюджеті буде передбачено та ж сума, що була у 2019 році. Якщо за підсумками проведення тендеру виявиться, що цих грошей недостатньо, ми будемо ставити питання про збільшення фінансування. У понеділок у мене буде зустріч з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, на якій я збираюся обговорити з ним цю тему", - сказав Медяник.

Державним бюджетом 2019 року на реконструкцію міжнародного аеропорту в Дніпрі було передбачено 200 млн грн, які так і не були освоєні. У бюджеті на 2020 рік ці кошти взагалі не передбачені.

Зараз Дніпро з мільйонним населенням практично залишилося без повітряного сполучення із зовнішнім світом. Його старий аеропорт, бачив останню реконструкцію 30 років тому, може відправити за добу лише три рейси, у той час як раніше міг обслуговувати до 100 злетів і посадок. Злітно-посадкова смуга аеропорту не пристосована для обслуговування сучасних повітряних лайнерів, а аеровокзальний комплекс не в змозі пропустити великий пасажиропотік.

Городянам, які вже збирали підписи під двома петиціями на адресу міської влади та президента України, в минулому році вдалося домогтися урядового рішення про надання державного фінансування на проектні роботи для реконструкції міжнародного аеропорту Дніпра у розмірі 200 млн грн.

Група DCH відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського готова інвестувати близько 70 млн доларів у створення нового аеровокзального комплексу в Дніпрі, якщо уряд профінансує реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра, що перебуває у власності держави. Даний проект може бути реалізований у форматі державно-приватного партнерства. DCH має успішний досвід створення та подальшої експлуатації сучасного міжнародного аеропорту у Харкові, який був створений в місті до Євро-2012.