ua en ru

У Раді оприлюднили список нардепів, які відвідують РФ

У Раді оприлюднили список нардепів, які відвідують РФ Фото: Вікторія Сюмар опублікувала список нардепів, які відвідували РФ

Росію за два роки відвідали 59 народних депутатів України

Голова парламентського комітету зі свободи слова Вікторія Сюмар опублікувала список народних депутатів, які відвідують Російську федерацію. Про це Сюмар написала на своїй сторінці в Facebook.

"Прямого авіасполучення з Москвою в Україні немає. На Москву з Києва літають через Мінськ. Тут списки тих, хто за два минулих роки - роки війни з Росією - літали на Мінськ, і в більшості випадків далі на Москву. 59 народних депутатів України", – повідомила Вона.

Голова комітету додала, що Мінськ далеко не головний вузол для пересадок, то переважно цей напрямок використовують для перельотів в РФ.

Сюмар зазначила, що частина літає реально в Мінськ, як наприклад Ірина Геращенко, Ганна Гопко, Андрій Іванчук (якого в Білорусі навіть затримували), Леонід Козаченко.

У той же час Андрій Артеменко, Сергій Льовочкін, Юрій Бойко, Євген Мураєв, Олександр Онищенко, Сергій Ківалов, Андрій Деркач, Вадим Рабинович, Сергій Тарута та багато інших, за її словами, "зовсім не на переговори в мінському форматі літали".

alt

Фото: список нардепів

"Швидше - це "московський формат" псевдоукраїнської політики. Це відповідь Прикордонної служби на мій запит. Робіть висновки", - підсумувала Сюмар.

Нагадаємо, раніше народний депутат Андрій Артеменко заявив, що їздив до Москви за погодженням з вищим керівництвом Служби безпеки України.