ua en ru

Рада завтра розгляне в другому читанні президентський проект КПК

Верховна Рада Україна (ВР) завтра, в ході пленарного засідання планує розглянути в другому читанні проект Кримінально-процесуального кодексу, реєстраційний номер проект № 9700. Про це йдеться в порядку денному ВР на вівторок, 10 квітня.
Проект КПК був внесений в Раду Президентом України Віктором Януковичем і до другого читання в КПК внесено близько 4 тис. поправок.

Також варто відзначити, що лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що депутати можуть розглядати КПК протягом двох днів.

У першому читанні нардепи планують розглянути проект закону, яким пропонується ввести паспорт енергоефективності будівлі. Відповідний законопроект № 9683 про енергетичну ефективність житлових і громадських будівель, який передбачає, що будуть встановлені мінімальні вимоги до енергетичної ефективності будівель.

Також депутати планують розглянути законопроект № 9753, яким пропонується передбачити можливість участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Така участь буде відбуватися на підставі постанови суду, що суд постановляє за клопотанням учасника процесу або за власною ініціативою.