ua en ru

Рада завершила вечірнє засідання

Рада завершила вечірнє засідання Фото: Володимир Гройсман

Нардепи зберуться в 10:00

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закрив пленарне засідання парламенту. Депутати Ради зберуться на наступне пленарне засідання завтра, 9 жовтня 2015 р, в 10:00.

"Оголошую засідання Ради вечірнє закритим", - зазначив спікер.
Гройсман закликав парламентаріїв розглянути ще 2 законопроекти (один з яких про іномовленні), проте нардепи відмовилися їх розглядати.

Підкреслимо, що Рада підтримала у другому читанні в цілому пов'язаний з раніше прийнятим законом "Про фінансування партій за рахунок держбюджету з липня 2016 р законопроект" № 2138а "Про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України (щодо фінансування політичних партій)". За відповідне рішення проголосували 232 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Законопроект пропонує доповнити частину першу статті 87 Бюджетного кодексу України новим пунктом 20-2 і віднести до витрат, здійснюваним з державного бюджету України, витрати на державне фінансування політичних партій у формах, визначених законом.

Нагадаємо, ВРУ підтримала у другому читанні законопроект № 2123а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії політичній корупції".

Зокрема документом пропонується ввести (починаючи з 1 липня 2016) пряме державне фінансування політичних партій. Таке фінансування буде здійснюватися у формі щорічного держфінансування статутної діяльності партій, не пов'язаної з участю таких партій у виборах, і часткового відшкодування витрат партій на здійснення передвиборної агітації на виборах народних депутатів України.