ua en ru

Рада заборонила трансляцію фільмів РФ, які зя'вилися після січня 2014

Рада заборонила трансляцію фільмів РФ, які зя'вилися після січня 2014 Фото: відповідний документ з другого разу підтримали 237 парламентарів

Метою законопроекту є вдосконалення правового механізму захисту національної безпеки України в інформаційній сфері

Верховна Рада України підтримала законопроект №3359 "Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора)". Відповідний документ з другого разу підтримали 237 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Спочатку проект закону підтримали 218 нардепів.

"Метою законопроекту є вдосконалення правового механізму захисту національної безпеки України в інформаційній сфері шляхом обмеження в Україні будь-яких форм пропаганди, що використовуються державою-окупантом", - сказано в пояснювальній записці.

Отож, документом пропонується поширити норму про заборону трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди, передбачених попереднім реченням органів та дій, на фільми вироблені після 1 січня 2014 року та (або) вперше опубліковані (оприлюднені) після 1 січня 2014 року.

На думку авторів законопроекту, прийняття законопроекту сприятиме підвищенню рівня захисту національної безпеки України, та сприятиме зменшенню сепаратистських настроїв в суспільстві та зміцненню авторитету держави.

Прийняття та впровадження Закону не потребує додаткових витрат з державного бюджету України.

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно заборонило до показу понад 430 російських фільмів.