ua en ru

Рада закрила засідання: нардепи не змогли домовитися щодо законопроекту про спецконфіскацію

Рада закрила засідання: нардепи не змогли домовитися щодо законопроекту про спецконфіскацію Фото: Гройсман закрив Раду через блокування трибуни

Завтра нардепи проведуть консультації

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман закрив вечірнє пленарне засідання парламенту через блокування нардепами трибуни Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я пропоную наступним чином - в 12:00 завтра, зараз ми ще проведемо консультації, але завтра в 12:00 провести узгоджуючу нараду з тим, щоб в четвер ми вишли на спільне узгоджене голосування по цьому закону. Я запрошую завтра на 12:00 всіх керівників фракцій і груп українського парламенту, керівництво профільного комітету для узгодження пропозицій... Будемо продовжувати роботу сьогодні? У зв'язку з тим, що немає можливості продовжувати роботу сьогодні, я оголошую вечірнє засідання Верховної Ради закритим", - підкреслив спікер.

Відзначимо, що ряд парламентарів від фракцій "Народний фронт" і Радикальна партія Олега Ляшка вимагали проголосувати за включення законопроекту №4057 про спецконфіскацію до порядку денного і відмовилися розблокувати трибуну.

Нагадаємо, ряд народних депутатів від фракцій "Народний фронт" і Радикальна партія Олега Ляшка заблокували трибуну парламенту.

Так, спікер ВРУ Володимир Гройсман сьогодні двічі оголошував про консультації голів фракцій і депутатських груп для обговорення питання щодо включення даного проекту закону до порядку денного. Однак документ в ході голосувань під час вечірнього засідання парламенту підтримали всього 182 і 188 нардепів при мінімально необхідних 226.

При цьому глава фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявляв, що лідери фракцій Верховної Ради домовилися по закону про конфіскацію майна. Зокрема, він заявив, що голови фракцій домовилися проголосувати даний документ в першому читанні.