ua en ru

Рада ввела мораторій на нарахування штрафів по кредитам для громадянам України, які проживають в зоні АТО

Народні депутати підтримали в другому читанні та в цілому законопроект № 4313а "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції"

Народні депутати підтримали в другому читанні та в цілому законопроект № 4313а "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції". За відповідне рішення проголосували 237 нардепів.

Законопроект передбачає тимчасові заходи для забезпечення підтримки суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території проведення антитерористичної операції та осіб, які проживають в зоні проведення тимчасової антитерористичної операції або переселилися з неї під час її проведення.

Передбачається, що строк дії (чинності) цього нормативного акту поширюється на період проведення АТО з моменту набрання ним чинності.

Законопроект пропонує встановлення мораторію на нарахування пені та штрафів на основну суму заборгованості по кредитним зобов'язанням, громадянам України, місце проживання яких знаходиться на території проведення антитерористичної операції або переселилися з неї у період проведення АТО.

Також законопроект передбачає тимчасове обмеження щодо здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності у період та на території проведення антитерористичної операції.

Крім того, проект закону пропонує запровадити автоматичне подовження дії документів дозвільного характеру виданих суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльності на території проведення антитерористичної операції.

Також законопроект передбачає спрощена процедура отримання документів щодо підтвердження форс-мажорних обставин.