ua en ru

Рада включила до порядку денного проект про скасування штрафів платникам податків з-за кібератак

Рада включила до порядку денного проект про скасування штрафів платникам податків з-за кібератак Фото: Рада сьогодні розгляне скасування штрафів платникам податків з-за кібератак (rada.gov.ua)

За дане рішення проголосували 299 нардепа

Депутати Верховної Ради України в четвер, 13 липня 2017 року, внесли до порядку денного парламенту законопроект №6684 "Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України (щодо незастосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових та акцизних накладних внаслідок несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерних мереж платників податків)", передає кореспондент РБК-Україна.

За включення даного законопроекту до порядку денного парламенту проголосували 299 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Зазначимо, зазначений проект закону був зареєстрований у Раді 12 липня 2017 року.

Нагадаємо, 27 червня на Україну була здійснена масова хакерська атака, яка вивела з ладу комп'ютерні системи багатьох державних і приватних структур.

зокрема, платники податків не могли зареєструвати податкові накладні в Єдиному електронному реєстрі податкових накладних Державної фіскальної служби, що, згідно з чинним законодавством, тягне за собою накладення штрафних санкцій з боку фіскальних органів.