ua en ru

Рада повернула в Кабмін законопроект про ліцензування перевезень на річковому та морському транспорті

Рада повернула в Кабмін законопроект про ліцензування перевезень на річковому та морському транспорті

Народні депутати не підтримали в першому читанні урядовий законопроект № 1549 "Про внесення зміни до статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо безпеки на морському та річковому транспорті). За відповідне рішення проголосували лише 190 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Пропозицію голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана повернути даний законопроект на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи - в Кабмін підтримало 241 нардеп.

Законопроект, як це зазначено у пояснювальній записці до нього, розроблений з метою вдосконалення організаційних засад діяльності посадових осіб Укрморрічінспекції щодо реалізації державної політики у сфері безпеки на морському та річковому транспорті в частині провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів, багажу річковим, морським транспортом.

Метою проекту є впровадження та удосконалення наявності відповідних ліцензій у суб'єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з надання послуг з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів, багажу річковим, морським транспортом.

Нагадаємо, 1 грудня 2014 р. Кабмін доручив Укрморрічінспекції перевірити готовність 17 підприємств морського і річкового транспорту до зими.