ua en ru

Рада посилила участь органів опіки у сфері захисту житлових прав дітей

Рада посилила участь органів опіки у сфері захисту житлових прав дітей Фото: Верховна Рада

Документ підтримав 231 парламентарій

Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому законопроект №5101 "Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо забезпечення дотримання житлових прав дитини)". Документ підтримав 231 парламентарій, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, законопроект спрямований на захист житлових прав дітей, зокрема недопущення їх виселення або зняття з реєстрації місця проживання, а також має на меті посилення участі та відповідальності органів опіки та піклування у сфері захисту житлових прав дітей.

Зазначеним документом пропонується викласти ч. 4 ст. 19 Сімейного кодексу в наступній редакції: "При розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, в тому числі виселення або зняття дитини з реєстрації місця проживання, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов’язковою є участь органу опіки та піклування".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада спростила механізм прийняття судового рішення про стягнення аліментів. За відповідний документ проголосували 226 парламентаріїв.