ua en ru

Рада затвердила своїх представників до комісії з обрання прокурорів на місцях

Рада затвердила своїх представників до комісії з обрання прокурорів на місцях Фото: Верховна Рада України

Рішення підтримали 226 нардепів

Верховна Рада України (ВРУ) проголосувала за затвердження 15 кандидатур представників парламенту в конкурсні комісії в 5 областях для заміщення адміністративних посад в місцевих прокуратурах. За затвердження представників проголосувала мінімально необхідна кількість парламентарів - 226.

Депутати вибрали по 3 представника в кожній області з 47 кандидатур, запропонованих парламентськими фракціями і групами.

Після голосування по окремим кандидатам, депутати проголосували за затвердження 15 представників.Таким чином, в облкомісії з проведення відкритого 4-рівневого конкурсу на зайняття адміністративних посад у місцевих прокуратурах увійдуть: Андрій Шипко (група партія "Відродження"), Ярослав Рябчий (адвокат) і Костянтин Усов (фракція "Блок Петра Порошенка") - до Дніпропетровської комісії; Сергій Власенко (фракція "ВО "Батьківщина"), Роман Романюк ("БПП") і Олександр Яценко (адвокат) - в Київську.

Іван Крулько ("Батьківщина"), Дмитро Монастирський (доцент Хмельницького університету управління та права) і Тарас Юрик ("БПП") - у Львівську; Владислав Голуб ("БПП"), Артем Іллюк ("Відродження") та Олександр Остапенко (доцент Одеського регіонального інституту державного управління при Національній академії держуправління при Президентові) увійшли в Одеську облкомісію.

Владислав Бухарєв ("Батьківщина"), Віталій Гудзенко ("БПП") і Тетяна Зелькіна (адвокат) увійшли в Харківську комісію.

Нагадаємо, Віктор Шокін, Генеральний прокурор України, розповів про результати першого етапу тестування кандидатів на посади в місцевих прокуратурах. Зокрема він зазначив, що 16 вересня закінчився перший етап тестування на знання законодавчої бази. Цей етап, за словами глави ГПУ, показав досить високі показники по всіх регіонах України.