ua en ru

Рада посилила соцзахист іноземців, які проходять службу у ЗСУ

Рада посилила соцзахист іноземців, які проходять службу у ЗСУ Фото: парламент (РБК-Україна)

Законом виправлено юридичну колізію, що виникла у сфері соцзахисту військових ЗСУ

Парламент підтримав законопроект №6689 "Про внесення зміни до статті 214 закону ''Про військовий обов'язок і військову службу'' щодо удосконалення окремих питань виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності іноземців або осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України", передає кореспондент РБК-Україна.

Документ підтримали 250 депутатів.

Відповідно до закону, на іноземців та осіб без громадянства, які на законних підставах проходять військову службу у ЗСУ за контрактом, поширюються умови та порядок виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, передбачені для військовослужбовців – громадян України та членів їх сімей.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автори документу у пояснювальній записці наголошують, що таким чином буде виправлено юридичну колізію, що виникла у сфері соціального захисту військовослужбовців ЗСУ.

Нагадаємо, раніше спікер ВР Андрій Парубій повідомляв, що нардепи зможуть розглянути законопроект про нацбезпеку в другому читанні в останній пленарний тиждень травня або початку червня.