ua en ru

Рада врегулювала особливості прийому до ВНЗ Донбасу

Рада врегулювала особливості прийому до ВНЗ Донбасу Фото: Верховна Рада України (rada.gov.ua)

За законопроект проголосували 248 нардепів

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №6548 "Про внесення змін до Закону України" Про вищу освіту "щодо діяльності вищих навчальних закладів на території Донецької і Луганської областей". За документ проголосували 248 депутатів ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Запропонованим проектом передбачено врегулювання особливостей прийому на навчання у вищі навчальні заклади, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей. Зокрема, в законопроекті пропонується встановити для вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей фіксований обсяг державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою для всіх спеціальностей і всіх освітніх рівнів, зазначених у відповідних ліцензіях на здійснення освітньої діяльності.

"Розробка проекту Закону зумовлена необхідністю створення правових умов для вирішення питання формування контингенту студентів вищих навчальних закладів, розташованих у населених пунктах, наближених до території, на якій здійснюється антитерористична операція", - зазначено в пояснювальній записці.

Очікується, що прийняття цього законопроекту буде сприяти врегулювання та розв'язання ключових проблем діяльності вищих навчальних закладів, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей.

Реалізація зазначеного законопроекту, на думку його авторів, не потребуватиме додаткового фінансування з державного та місцевого бюджетів.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України відклав розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу.