ua en ru

Рада спростила участь в процедурах держзакупівель для бізнесу

Рада спростила участь в процедурах держзакупівель  для бізнесу Фото: Верховна Рада України

За відповідне рішення проголосували 251 нардеп

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілом закон №2087а "Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції". За відповідне рішення проголосували 251 нардеп при 226 мінімально необхідних, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Метою прийняття закону є значне зниження корупційних ризиків, установлення запобіжних заходів щодо зловживання процедурою оскарження під час проведення процедур державних закупівель, збільшення рівня конкуренції шляхом спрощення участі в процедурах закупівлі для бізнесу, приведення системи державних закупівель до міжнародних стандартів тощо.

Документом, зокрема, передбачено, що він застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт та послуг, за умови, що вартість закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тис. грн, а робіт - 1,5 млн грн.

Нагадаємо, вчора під час погоджувальної ради Володимир Гройсман заявив, що протягом поточного пленарного тижня Верховна Рада України розгляне законопроекти про публічні закупівлі, безвізовий режим і підвищення соцстандартів.