ua en ru

Рада спростила процедуру видачі дозволів на застосування праці іноземців 

Рада спростила процедуру видачі дозволів на застосування праці іноземців  Фото: ВРУ

За документ проголосували 239 нардепів

Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №4541 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо зменшення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій (щодо скасування реєстрації іноземних інвестицій та внесення змін в правила працевлаштування та проживання іноземців)". За документ проголосували 239 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, проектом закону передбачається скасувати реєстрацію іноземних інвестицій, замінивши її формальним інформуванням для ведення державної статистики.

Документом врегульовується на рівні закону базові аспекти оформлення дозволу на застосування праці іноземців та виду на проживання. Передбачається, що це спростить залучення іноземних менеджерів і кваліфікованих іноземних працівників, необхідного на перших етапах розвитку дочірнього підприємства в Україні.

Крім того, надається право отримувати посвідку на проживання в Україні іноземним інвесторам, які мають істотну участь в українських підприємствах, але не працевлаштовані на підприємстві. Передбачається, що це дозволить їм проводити в Україні достатню кількість часу для контролю за діяльністю підприємств.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники не пустили на материкову Україну з Криму 15 іноземців.