ua en ru

Рада спростила держреєстрацію припинення юросіб-підприємців

Рада спростила держреєстрацію припинення юросіб-підприємців Рада

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект №1416 "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" щодо спрощення припинення юридичних осіб шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації)". За відповідне рішення проголосували 263 нардепи з 226 мінімально необхідних.

Як заявив голова комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, нардеп з фракції Радикальної партії Ляшко Віктор Галасюк у сесійній залі парламенту, цей законопроект дозволяє підприємствам, що знаходяться на стадії реорганізації та мають філіали, нормально зробити цю реорганізацію, а не звільняти штучно людей, штучно не закривати філіали, не вбивати виробництво.

"Бо на сьогодні та норма закону, яка існує, якщо підприємство хоче зробити поділ, реорганізацію, не ліквідуватися, а змінити свою форму філіальну, то воно має штучно звільнити людей, виплатити їм відповідно кошти і так далі. Це величезне навантаження на бюджет, це колосальна бюрократія", - заявив нардеп.

Таким чином даний закон вносить зміни до закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" ряд змін, які мають спростити процедуру державної реєстрації припинення юридичних осіб.

Нагадаємо, у 2011 р. Рада скасувала свідоцтва про держреєстрацію юр- та фізособи-підприємця.