ua en ru

Рада створила ТСК з розслідування загибелі українських бійців біля Іловайську

Народні депутати підтримали проект постанови № 5024 про утворення тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України з питань розслідування обставин трагічних подій, що призвели до загибелі та захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів, а також Збройних сил України біля міста Іловайськ Донецької області.

Народні депутати підтримали проект постанови № 5024 про утворення тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України з питань розслідування обставин трагічних подій, що призвели до загибелі та захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів, а також Збройних сил України біля міста Іловайськ Донецької області. Про це повідомив народний депутат від фракції "Батьківщина"Андрій Шевченко на своїй сторінці у соцмережі Twitter.

Нагадаємо, в кінці серпня 2014 р. декілька батальйонів Збройних сил України, Національної гвардії та добровольчих батальйонів потрапили в оточення (так званий котел) до російських військових та сепаратистів під Іловайськом. Не дивлячись на обіцянку проросійських сил відкрити гуманітарний коридор для відступу українських військових, цього зроблено не було, і військовим АТО довелося прориватися з оточення з боєм, у результаті чого українські сили зазнали значних втрат.

Офіційних даних щодо загиблих, поранених та взятих в полон українських військових досі немає. Проте, як повідомив заступник губернатора Дніпропетровської області Борис Філатов у своєму Facebook, під Іловайськом загинули до 100 бійців сил АТО. За інформацією РНБО, під Іловайськом в полон потрапило понад 200 українських військовослужбовців. Всього в операції в Іловайську, за словами радника глави МВС України Антона Геращенка, було задіяно близько 500 українських бійців.