ua en ru

Рада погодила законодавство в частині реєстрації місця проживання переселенців

Рада погодила законодавство в частині реєстрації місця проживання переселенців Фото: Верховна Рада

Прийняттям законопроекту усунуть неузгодженість у законодавстві

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №4022а "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні". За документ проголосував 281 парламентарій, передає кореспондент РБК-Україна.

Актом передбачається погодження положення абзацу десятого статті 3 закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" із законом "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" в частині реєстрації місця проживання внутрішньо переміщених осіб.

Таким чином, актом виключається з переліку документів, в які вносяться відомості про місце перебування особи, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеного особи.

Автори документа пояснюють, що законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення гарантій дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" довідка про взяття на облік внутрішніх переселенців була виключена з переліку документів, в які вносяться відомості про місце проживання та місце перебування особи, проте законом "про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг" ця довідка була включена в перелік документів, в які вносяться відомості про місце перебування особи

Вищезгадану неузгодженість у законодавстві усунуть шляхом прийняття законопроекту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада підтримала за основу і в цілому законопроект №2481 "Про внесення змін до закону "Про забезпеченні прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" (щодо отримання комунальних послуг)".