ua en ru

Рада з другої спроби відправила у відставку Тенюха

Народні депутати підтримали постанову про відставку Ігоря Тенюха з посади в.о. голови Міністерства оборони України. За відповідне рішення проголосували 228 народних депутатів.

Народні депутати підтримали постанову про відставку Ігоря Тенюха (на фото) з посади в.о. голови Міністерства оборони України. За відповідне рішення проголосували 228 народних депутатів.

"Сьогодні надійшла заяви про відставку Тенюха. Була пропозиція провести консультації щодо цього питання. Прошу розглянути це питання та підтримати прохання Ігоря Йосиповича", - заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

Раніше сьогодні парламент не прийняв відставку Тенюха згідно з поданою ним заявою. За відповідне рішення проголосували 197 народних депутатів із 226 необхідних.

Зазначимо, що через ситуацію навколо першого голосування щодо Тенюха виник конфлікт всередині парламентської коаліції. Так, лідер "Удару" Віталій Кличко порушив питання про можливу зміну керівництва Верховної Ради.

"Якщо у керівництва є інше бачення щодо розвитку подій і якщо у керівництва є інші кандидати на цю посаду, я подаю у відставку. Слава Україні", - заявив Тенюх із трибуни ВР.

Він також зазначив, що вважає свої дії і рішення адекватними.

Нагадаємо, сьогодні Турчинов запропонував Раді звільнити в.о. міністра оборони Тенюха і призначити замість нього генерал-полковника Михайла Коваля, директора департаменту персоналу Державної прикордонної служби України.