ua en ru

Рада зняла обмеження з обсягів гуманітарної допомоги

Рада зняла обмеження з обсягів гуманітарної допомоги Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 242 нардепи

Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в цілому законопроект № 2532 "Про внесення змін до закону України "Про гуманітарну допомогу" (щодо оперативності прийняття рішень)". За відповідне рішення проголосували 242 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Законопроектом передбачено внесення змін до закону "Про гуманітарну допомогу" з метою оперативного прийняття рішень на місцях про визнання вантажів гуманітарною допомогою з урахуванням потреб населення конкретних регіонів та виконання завдань, передбачених реформою місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Зокрема, пропонується:

1) передати Раді міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям частину функцій та повноважень щодо:

- визнання гуманітарною допомогою легкових автомобілів для забезпечення ними інвалідів;

- визнання гуманітарною допомогою вантажів вагою до 3 тонн;

- контролю за отриманням, збереженням та складуванням гуманітарної допомоги;

2) термінологічно привести у відповідність до положень статті 319 Митного кодексу України види контролю, якому підлягають товари (предмети) гуманітарної допомоги - "санітарно-епідеміологічний" замість "санітарний", "ветеринарно-санітарний" замість "ветеринарний";

3) визначити законом обов'язковість першочергового та безкоштовного проведення санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного та радіологічного контролю.

4) виключити норму щодо встановлення граничних обсягів отримання гуманітарної допомоги тощо.

Нагадаємо, Рада прийняла цей закон в першому читанні 9 квітня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 250 депутатів при 226 мінімально необхідних.