ua en ru

Рада не змогла з четвертої спроби відпроавити у відставку Зайчука

Рада не змогла з четвертої спроби відпроавити у відставку Зайчука Фото: Верховна Рада України

Зайчук подавав заяву про відставку за власним бажанням

Верховна Рада України не змогла проголосувати за відставку керівника апарату Верховної ради України Валентина Зайчука, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Депутати проводили голосування за відставку Зайчука декілька разів, але достатньої кількості голосів не було. В результаті Голова парламенту Володимир Гройсман оголосив перерву на 15 хвилин.

"Оголошую 15 хвилинну перерву",- сказав Гройсман.

Перед тим сам Зайчук двічі звернувся до парламенту з проханням підтримати його відставку.

"Я щиро прошу мене зрозуміти і дуже прошу підтримайте моє рішення"- сказав Зайчук.

У свою чергу Гройсман також звертався до парламентарів підтримати цю відставку. "Людині 66 років. Він звертається до Вас з проханням. Є заява за власним бажанням" Давайте проголосуємо",- звернувся спікер до депутатів.

Зазначимо, Валентин Зайчук обіймав посаду керівника Апарату Верховної Ради з 2002 року, в цьому році він подав заяву про відставку за власним бажанням.

Як пояснив у своєму Facebook народний депутат Сергій Лещенко, за звільнення Зайчука не дають голоси фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко та Радикальної партії Олега Ляшка.

Тимошенко і Ляшко не дають голоси за звільнення одіозного Зайчука. Політичного пенсіонера, який працює на посаді керівни...

Posted by Сергій Лещенко on 15 сентября 2015 г.

Крім того є інформація про те, що Батьківщина не голосуватиме за кадрові питання до включення в порядок денний питання про підвищення соціальних стандартів. Про це у коментарі журналістам повідомив народний депутат, член фракції "Батьківщина" Сергій Власенко.

"Я можу зазначити ще раз, що фракція " Баткіащина" не голосує, фракція"Баттківщина" заявила, що питання Зайчука (питання відставки - ред.) повірте для всієї країни не є важливим. Для всієї країни є важливим питання підняття зарплат і пенсій, скасування податку на пенсії, зниження тарифів",- сказав Власенко.

За словами Власенка, Батьківщина не голосуватиме за відставку Вощевського та Квіташвілі.

Варто зауважити, що за інформацією нардепа, ймовірно на керівника Апарату Валентина Зайчука здійснюють тиск.

Разом з тим, за словами представника "Радикальної парії" нардепа Ігоря Мосійчука Радикальна партія не голосувала за відставку Зайчука через те, що мають претензії до потенційного кандидата на цю посаду - одного з помічників Гройсмана.

Нагадаємо, на поточному пленарному тижні Верховна Рада розгляне питання відставки міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі та віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського.

Крім того, вчора під час погоджувальної ради Володимир Гройсман заявив, що протягом поточного пленарного тижня Верховна Рада України розгляне законопроекти про публічні закупівлі, безвізовий режим і підвищення соцстандартів.