ua en ru

Рада на наступному пленарному тижні розгляне зміни до КУ в частині судочинства

Рада на наступному пленарному тижні розгляне зміни до КУ в частині судочинства Фото: Оксана Сироїд

Сироїд зазначила, що запропоновані законопроекти мають свої недоліки

Верховна Рада України на наступному пленарному тижні розгляне зміни до Конституції України в частині судочинства. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написала віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

"Наступного тижня запланований розгляд змін до Конституції в частині судочинства і законопроектів на впровадження цих змін", - написала нардеп.

При цьому Сироїд зазначила, що законодавча ініціатива має свої переваги та недоліки.


"Вони не ідеальні - є речі, які з нинішнім Президентом і в нинішньому парламенті не вдасться реалізувати. Але запропоновані документи дозволять багато змін. Дозволять звільнити значну частину суддів відразу (зокрема майже всіх призначених вперше януковичами). Дозволять звільняти суддів у випадку, якщо їх спосіб життя не відповідає доходам (тобто за корупцію). Дозволять представникам громадськості брати участь в дисциплінарній процедурі (притягненні до відповідальності або звільненні). Ліквідують вищі суди як касаційну інстанцію. Водночас головний сумнів - чи має намір Президент на місце звільнених суддів призначати справді незалежних", - підкреслила парламентар.

Нагадаємо, голова ВР Андрій Парубій пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб судова реформа була завершена до липня.