ua en ru

Рада сьогодні розгляне законопроекти про вибори та санкції

Верховна Рада на пленарному засіданні 12 серпня має намір розглянути законопроекти про вибори нардепів, а також законопроект про санкції, що передбачає їх введення проти Росії. Про це йдеться в порядку денному Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, передусім сьогодні парламент розгляне шість законопроектів, що передбачають моделі, за якими будуть проводитися дострокові вибори Ради.

Потім Рада має намір ратифікувати угоду між Україною та Малайзією про направлення малайзійського персоналу в Україні у зв'язку з падінням літака Malaysian Airlines рейсу MH17 і угоду (у формі обміну нотами) між урядами України та Японії щодо позики на політику розвитку на здійснення економічних реформ між Кабміном України і японським агентством міжнародного співробітництва.

Рада розгляне проект постанови спікера Олександра Турчинова про передачу окремого майна, що забезпечує діяльність Ради, на баланс Міністерства внутрішніх справ України.

Нардепи розглянуть проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги. За проектом доповість представник Президента України в Раді Руслан Князевич. Крім того, Князевич представить свої проекти про здійснення правосуддя і кримінального провадження у зв'язку із проведенням антитерористичної операції та про внесення змін до закону "Про прокуратуру" щодо створення військових прокуратур.

Потім парламент перейде до урядових законопроектів. Так, міністр фінансів Олександр Шлапак представить проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо бюджетної децентралізації та проект закону про внесення змін у додаток №3 до закону "Про Державний бюджет України на 2014 рік" щодо збільшення видатків ЦВК для позачергових виборів народних депутатів України у 2014 р.

Після цього міністр юстиції Павло Петренко представить проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини. Даний проект передбачає вилучення майна та коштів п'ятого Президента України Віктора Януковича.

Наприкінці ранкового засідання прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк представить проект закону про санкції, яким передбачається врегулювати застосування санкцій з боку України, зокрема, на адресу Росії.

На вечірньому засіданні парламент розгляне ще ряд законопроектів, в тому числі пропозиції Президента України Петра Порошенка до законопроекту "Про внесення змін до закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо місця перебування і права на освіту.

Також буде розглянуто проект закону про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні Криму і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України (друге читання зі скороченням терміну підготовки).