ua en ru

Рада сьогодні розгляне законопроекти про НС на енергетичному ринку і реформу "Нафтогазу"

Верховна Рада сьогодні на пленарному засіданні розгляне законопроект про можливість введення надзвичайного стану на енергетичному ринку.

Верховна Рада сьогодні на пленарному засіданні розгляне законопроект про можливість введення надзвичайного стану на енергетичному ринку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Інший законопроект, який запланований до розгляду, стосується реформування НАК "Нафтогаз України" і української ГТС.

На засіданні уряду 2 липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловив сподівання, що законопроект про можливість введення надзвичайного стану на енергетичному ринку буде проголосований.

"Друге питання стосується газотранспортної системи. Допуск до модернізації та експлуатації української газотранспортної системи для країн-членів ЄС та США - також це вкрай необхідний закон, який повинен бути прийнятий. НАК "Нафтогаз" разом із Міненерговугілля отримали доручення готувати енергетичну конференцію в Україні, щоб Україна продемонструвала Євросоюзу, яку нову спільну модель енергетичного ринку разом із країнами-членами ЄС, які ратифікували і виконують третій енергетичний пакет, ми будемо разом будувати", - зазначив на засіданні Кабміну 2 липня Яценюк.

Як йдеться в повідомленні Міненерго, міністерство підготувало законопроект про можливість введення надзвичайного стану на енергетичному ринку.

Нагадаємо, Кабмін 18 червня зареєстрував у ВР законопроект №4116а "Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України", яким пропонується реформувати НАК "Нафтогаз України", передавши управління українською ГТС від державного підприємства оператору, а також призначивши оператором підземних сховищ газу (ПСГ) газозберігаюче підприємство.