ua en ru

Рада сьогодні розгляне законопроекти про біженців, соцзахист військових і безвізовий режим з ЄС

Верховна Рада сьогодні розгляне законопроекти, що стосуються біженців, соціального захисту військовослужбовців та безвізового режиму з Європейським Союзом.

Верховна Рада сьогодні розгляне законопроекти, що стосуються біженців, соціального захисту військовослужбовців та безвізового режиму з Європейським Союзом. Про це йдеться в порядку денному Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Рада в першому читанні розгляне законопроект № 2204 народного депутата Олександра Стояна про внесення змін до закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" щодо визначення майна федерації профспілок.

Крім того, в порядку денному законопроект № 2623 народного депутата Петра Цибенка про внесення змін до закону "Про гуманітарну допомогу" щодо діяльності Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України.

Рада планує розглянути два законопроекти №1098 та №1098-1 про внесення змін у закон "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим" (щодо обрання міських голів за мажоритарною системою абсолютної більшості).

Парламент розгляне проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.

На порядку денному стоїть проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу (щодо підвищення самостійності Автономної Республіки Крим та міста Севастополь).

Крім того, є два законопроекти "Про здійснення державних закупівель" 4587 і 4587-1.

Парламент також розгляне проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту прав інвесторів. В порядку денному Ради - законопроект № 4574 про внесення змін у закон "Про основи соціального захисту бездомних та безпритульних людей" щодо статусу біженців.
Нардепи розглянуть законопроект № 4369 про внесення змін до закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо гарантій в особливий період. Крім того, є два законопроекти, які стосуються вдосконалення розрахунків за енергоносії №4644 і №4644-д.

У другому читанні парламент розгляне проект закону "Про реабілітацію осіб, які були незаконно засуджені, а також нову редакцію закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

Крім того, у другому читанні буде розглядатися законопроект про внесення змін у закон "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" щодо права на отримання житла для військовослужбовців, працівників Збройних сил України і МВС.

Парламент має намір прийняти постанову (4469) про створення тимчасової спеціальної комісії Ради з контролю за розслідуванням особливо резонансних кримінальних справ з метою недопущення політичних репресій і запобігання уникнення покарання вищих посадових осіб, які вчинили злочин.