ua en ru

Рада сьогодні розгляне законопроект про судоустрій і статус суддів

Рада сьогодні розгляне законопроект про судоустрій і статус суддів Фото: Верховна Рада України

Також розглядатимуться законопроекти про звільнення від оподаткування пенсій та фінансову реструктуризацію

Верховна Рада України сьогодні, 2 червня 2016 року, розгляне у першому читанні законопроект щодо судової реформи - №4734 "Про судоустрій і статус суддів". Про це йдеться у порядку денному пленарного засідання парламенту.

Також для прийняття рішення з обговорених питань Рада розглядатиме законопроекти про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів; про виконавче провадження; про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг.


Окрім судової реформи, у другому читанні Рада розглядатиме питання внесення змін до Бюджетного кодексу України.

Для повторного розгляду Ради з пропозиціями президента України винесено законопроекти стосовно внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об'єктами державної та комунальної власності; про внесення зміни до статті 13 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку".

Окрім судової реформи, у першому читанні розглядатимуться законопроекти щодо внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"; внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання окремих питань правового режиму території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи; про внесення зміни до Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації".

У другому читанні Рада розгляне також законопроекти про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"; про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг; про фінансову реструктуризацію; про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій.

Також розглядатимуться питання житлової політики. Зокрема, законопроекти щодо передачі гуртожитків у власність територіальних громад, а також регулювання містобудівної діяльності.

Окрім цього Рада розгляне питання обмеження використання медійної продукції держави-агресора, фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг; регулювання відносин, пов'язаних з одержанням документів дозвільного характеру; управління об'єктами державної власності; внесення змін до закону про Митний тариф України; внесення змін до Податкового та Земельного кодексів України; здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності; скорочення дозвільних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко заявляв, що 2 червня Верховна Рада має проголосувати за судову реформу.