ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання соціальної політики

Рада сьогодні розгляне питання соціальної політики Фото: Верховна Рада (twitter.com/TheBankova)

Парламент розгляне зміни до законів щодо захисту житлових прав дітей-сиріт

Верховна Рада України на пленарному засіданні 8 лютого 2018 року розгляне питання соціальної політики. Відповідний порядок денний опубліковано на сайті українського парламенту.

Зокрема, нардепи у другому читанні розглянуть зміни до законів щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також до закону про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні щодо надання притулку бездомним.

У першому читанні Рада розгляне посилення вимог законів, спрямованих на створення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до будівель і споруд; зміни до законів щодо здійснення господарської діяльності по посередництву в працевлаштуванні за кордоном; зміни до закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей

Крім того, у другому читанні розглянуть зміни до Кримінального кодексу щодо кримінальної відповідальності за сприяння вчиненню самогубства; зміни до КУПАП та інших законів щодо забезпечення прикордонної безпеки держави; зміни до КК щодо встановлення відповідальності за злочини проти військових.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада розблокувала закон про приватизацію держмайна. Закон встановлює спрощену класифікацію об'єктів приватизації на об'єкти малої і великої приватизації, а також вимоги до покупців об'єктів приватизації та обмеження щодо їх участі у приватизації;