ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання щодо діяльності органів місцевого самоврядування

Рада сьогодні розгляне питання щодо діяльності органів місцевого самоврядування Фото: Верховна Рада України

Також розглядатиметься питання щодо визнання Голодомору 1932-1933 років злочином геноциду українського народу

Верховна Рада України сьогодні, 7 грудня 2016 року, розгляне питання щодо діяльності органів місцевого самоврядування. Про це йдеться у порядку денному пленарних засіданнь на сайті Ради.

Зокрема, розглядатимуться питання щодо зміни і встановлення меж міста Бережани Тернопільської області, перейменування міста Мукачеве Закарпатської області, перейменування села Падалки Полтавської області, порядку обчислення скликань представницьких органів місцевого самоврядування, формування та затвердження структури та штатів органів місцевого самоврядування, зміни в адміністративно-територіальному устрої Донецької області, зміни і встановлення меж міста Горлівка та Бахмутського району Донецької області.

Також нардепи розглянуть законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових.

До повторного розгляду з пропозиціями президента України нардепам пропонується законопроект про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

Крім того, на порядку денному проект постанови про звернення Верховної Ради України до демократичних держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу, а також проект постанови про присудження щорічної премії Верховної Ради України педагогічним працівникам загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада 8 грудня розгляне подання Генеральної прокуратури на зняття депутатської недоторканності з депутата Вадима Новинського.