ua en ru

Рада сьогодні розгляне питання щодо торговельних преференцій ЄС для українських експортерів

Рада сьогодні розгляне питання щодо торговельних преференцій ЄС для українських експортерів Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Також розглядатиметься питання посилення гарантій безпеки дітей

Верховна Рада України сьогодні, 21 червня 2017 року, розгляне питання щодо торговельних преференцій ЄС для українських експортерів. Про це свідчить порядок денний засідання на сайті Ради.

Так, нардепи розглянуть проект постанови про звернення до Європейського Парламенту щодо запровадження додаткових торговельних преференцій ЄС товарам, походженням з України.

Крім того, розглядатимуться законопроекти щодо посилення гарантій безпеки дітей; щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю; щодо врегулювання законодавства у сфері застосування запобіжних заходів до особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішувалося питання про їх застосування; щодо надання психіатричної допомоги.

Також нардепи розглянуть проекти постанов про проведення парламентських слухань на теми:

  • "Медична освіта в Україні: погляд у майбутнє";
  • "Проблеми та перспективи розвитку фармацевтичної галузі України";
  • "Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації";
  • "Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні";
  • "Про призначення у 2016 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Європейському Союзі (ЄС) погодили торговельні преференції для України у вигляді розширення безмитних квот.