ua en ru

Рада завтра розгляне включення до порядку денного законопроекту про антикорупційний суд

Рада завтра розгляне включення до порядку денного законопроекту про антикорупційний суд Фото: ВРУ (president.gov.ua)

Відповідна повістка дня опублікована на сайті ВРУ

Верховна Рада України завтра, 16 січня 2018 року, розгляне включення до порядку денного законопроекту про Вищий антикорупційний суд. Відповідна повістка дня опублікована на сайті українського парламенту.

Крім того, нардепи розглянуть включення до порядку денного законопроектів "Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі в багатонаціональних навчаннях", проект постанови про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2018 році, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей управління державними банками".

Нагадаємо, організація по боротьбі з корупцією Transparency International просить президента України Петра Порошенка відкликати законопроект про антикорупційне суді та внести новий, з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

Організація стверджує, що окремі положення законопроекту №7440 не відповідають останнім рекомендаціям Венеціанської комісії. Зокрема, проектом передбачена лише дорадчу роль Громадської ради міжнародних експертів, негативне рішення якого може проігнорувати Вища кваліфікаційна комісія суддів України. У той же час Венеціанська комісія рекомендує надати міжнародним організаціям і донорам вирішальну роль у процесі добору суддів.