ua en ru

Рада сьогодні розгляне ратифікацію угод Кабміну з НАТО

Рада сьогодні розгляне ратифікацію угод Кабміну з НАТО Фото: Верховна Рада

Парламент також розгляне зміни в закон про касові апарати

Верховна Рада України сьогодні, 1 липня, розгляне проект закону № 0034 про ратифікацію Угоди про співробітництво між Кабінетом Міністрів України та НАТО щодо підтримки і постачання, а також проект закону № 0034 про ратифікацію Меморандуму про домовленості між Кабміном і НАТО з питань зв'язку та інформації. Про це йдеться в порядку денному Ради.

Як говориться в пояснювальній записці до законопроекту про ратифікацію Меморандуму, прийняття Меморандуму дозволить співпрацювати Кабінету міністрів України і НАТО у сфері зв'язку та інформації, а також визначить основні принципи співробітництва з питань консультацій, управління, зв'язку, розвідки, спостереження і рекогносцировки в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру" та реалізації проекту Трастового фонду НАТО.

Крім того, нардепи розглянуть угоду Кабміну з урядом Румунії про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом, удосконалення порядку речового забезпечення військовослужбовців, зміни в закон "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (щодо державних гарантій суб'єктам господарювання у застосуванні реєстраторів).

Нагадаємо, Порошенко прогнозує референдум про вступ України в НАТО через 7 років.