ua en ru

Рада вирішила, що з 2013 р. ввозити на територію України можна буде тільки автомобілі, що відповідають екологічним нормам "Євро-3"

Верховна Рада Українаи (ВР) прийняла в першому читанні в цілому як закон законопроект № 10708 "Про внесення змін до закону України" Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів "(щодо колісних транспортних засобів)." За "проголосували 259 нардепів з мінімально необхідних 226.

Законом поетапно вводяться міжнародні екологічні вимоги до колісних транспортних засобів.

Згідно з нормами, пропуск на митну територію України з метою вільного обігу та першої реєстрації в Україні ввезених транспортних засобів нових і вживаних, або виготовлених в Україні здійснюється за умови їх відповідності екологічним нормам не нижче рівня "Євро-3" - з 1 січня 2013 року, за винятком транспортних засобів, вироблених в Україні або ввезених на митну територію України до дати введення екологічних норм не нижче рівня "Євро-3" в якості обов'язкових. З 1 січня 2014 року не нижче рівня "Євро-4", з 1 січня 2016 року - не нижче рівня "Євро-5", а з 1 січня 2018 р. не нижче рівня "Євро-6", за винятком транспортних засобів, вироблених в Україні або ввезених на митну територію Україну до 31 грудня 2017 року включно.