ua en ru

Рада дозволила релігійним організаціям засновувати навчальні заклади

Рада дозволила релігійним організаціям засновувати навчальні заклади Фото: Верховна Рада

а відповідне рішення проголосували 237 депутатів

Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в цілому законопроект № 1447 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо заснування релігійними організаціями навчальних закладів)". За відповідне рішення проголосували 237 депутатів при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Цей закон забезпечує конституційне право віруючих батьків або осіб, які їх замінюють, на виховання своїх дітей відповідно до своїх власних релігійних переконань та вдосконалення відповідного законодавства.

Так, даний закон, який прийняла Верховна Рада, пропонує внести зміни і доповнення до ряду законів України, де передбачити визнання релігійних організацій суб'єктами права заснування світських навчальних закладів різних форм і рівнів акредитації.

Також вносяться зміни до частини четвертої статті 18 Закону України "Про освіту", якою визначається, що потреба в навчальних закладах, заснованих релігійними організаціями, та їх мережа визначається органами управління відповідних релігійних організацій-засновників.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей законопроект у першому читанні 7 квітня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 259 депутатів при 226 мінімально необхідних.