ua en ru

Рада розблокувала закон про приватизацію держмайна

Рада розблокувала закон про приватизацію держмайна Фото: Рада розблокувала закон про приватизацію держмайна (КМУ)

Парламент відмовився скасовувати ухвалення законопроекту №7066-п

Верховна Рада розблокувала прийнятий раніше Закон України №7066-п "Про приватизацію державного майна". За скасування прийняття закону проголосувало 11 народних депутатів, при необхідних 226.

Нагадаємо, Верховна Рада України на пленарному засіданні 18 січня 2018 року прийняла закон про приватизацію державного майна.

Закон встановлює спрощену класифікацію об'єктів приватизації на об'єкти малої і великої приватизації; вимоги до покупців об'єктів приватизації та обмеження щодо їх участі у приватизації; відповідальність за недостовірність, неповноту представлених документів; розширено коло об'єктів, які можуть підлягати приватизації.

Крім того, встановлюється чіткий порядок приватизації; вимоги до формування і затвердження переліків об'єктів, що підлягають приватизації; порядок прийняття рішення про приватизацію.

Також змінюється підхід до приватизації малих і великих підприємств, зокрема строки продажу і методика класифікації об'єктів.

Варто відзначити, що прийняття зазначеного законопроекту було однією з умов Міжнародного валютного фонду для надання Україні чергового траншу макрофінансової допомоги.